Foredrag 2022-2023

Datoer for sæsonen 2022 – 2023

Foredragene finder sted på Glumsø Kro, Storegade 2, Glumsø.

Pris pr. foredrag:   Kr. 40,00 incl. kaffe/te.

Onsdag den 12. oktober kl.19:30

Jeg kommer snart hjem v/Ole Sohn.

En bondefamilie fra Nordjylland emigrerede i 1910 til Sibirien for at skabe sig et nyt liv. Efter kort tid ramte ulykkerne familien. I dyb armod vendte familien hjem igen, men de måtte efterlade deres 15-årige søn som tjenestedreng på et russisk gods. Herfra mistede familien kontakten med ham. Otte år senere dukkede han op igen, nu som officer i Den Røde Hær. I de mellemliggende år havde han mødt Lenin og Khrusjtjov, og han havde flere gange set døden i øjnene. Familiens dramatiske og helt usædvanlige liv og skæbne fra 1890 til 1952 blotlægges. Foredraget giver også indblik i dansk udvandring til Tsar-tidens Rusland.

Onsdag den 9. november kl.19:30

Rejsen til Nordens ende v/Kurt L. Frederiksen.

Foredraget fortæller om en speciel rejse – en tur med en veterantraktor og en campingvogn op gennem Sverige og Norge til Nordkap og hjem gennem Finland.

Nogle syntes, det var en tosset idé, andre mente, at jeg havde en skrue løs. Jeg ville være til gene for trafikken, og maskinskader ville gøre det hele umuligt. Desuden var det alt for langt, jeg ville kede mig forfærdeligt og sikkert komme til at fortryde.

Ingen af dem fik ret. Jeg traf kun glade mennesker, der syntes, at det var fantastisk.

En 5200 km. lang køretur, som jeg vil fortælle om og vise billeder fra.

Onsdag den18. januar kl.19:30

Fra jægersoldat til Folketingets Præsidium og oplevelser med kongefamilien v/Helge Adam Møller.

Helge Adam Møller fortæller om sin uddannelse i Jægerkorpset. Om udspring fra fly og om overlevelse bag fjendens linjer ved hjælp af planter, snoge og vinbjergsnegle, 28 år i Folketinget og med Præsidiet på besøg i Australien, Kina, Tyrkiet m.v. Oplevelser fra Folketinget, både fra formandsstolen og med skiftende statsministre.Helge fortæller om oplevelser med Kong Frederik og Kronprinsen.Slutteligt fortælles også om gallafest på Fredensborg og om at danse lanciers med dronningen, og om Prins Henriks rødvin, som er langt bedre end sit rygte.

Onsdag den 15. februar kl.19:30

Gardehusarregimentets hesteeskadron og de Kgl. Stalde v/Michael Mentz.

Jeg vil fortælle om min tid som chef for Gardehusarregimentets Hesteeskadron fra 1987 til 2001 og mit virke som Kgl. Staldmester fra 2001 til 2012. Alle 25 år koncentreret omkring heste, husarer og det kongelige hus. Jeg vil fortælle om den daglige træning samt de højtidelige lejligheder for forsvaret og den kongelige familie. Herunder at hesten er et dejligt væsen med sin egen fri vilje, som den af og til gør brug af!

Onsdag den 15. marts kl.19:30

Generalforsamling - gratis

| Svar

Nyeste kommentarer

11.08 | 06:39

Hej Mark Nilsen - Tak for din henvendelse, medlemsorienteringen er lige på trapperne og bringes her på siden inden for 2uger

10.08 | 20:20

Hvornår kommer der mere info omkring jeres arrangementer?

08.07 | 09:24

Hej Henriette
Vi har desværre ingen billeder fra Tybjerglille Skole

Mvh Suså Egnshistoriske Forening

04.05 | 20:16

Min mormor skulle have gået på Tybjerglille Skole ca. 1931 og jeg prøver at finde et klassebillede.

Kender nogen mon til denne skole og hører den herunder?